22 October 2011

Legatura dintre chakre si limbaj

De multe ori m-am intrebat de ce consideram o persoana care foloseste regionalisme, o persoana needucata si avem tendinta sa-l desconsideram, cuvantul in sine nu are aceeasi valoare, nu exprima acelasi lucru indiferent ce limbaj folosim, limba literara sau limba regionala? Care e diferenta intre "ptita" si "paine"? Nu exprima acelasi lucru?
Am gasit un articol foarte interesant pe site-ul lui Firicel Ciarnau (astrolog si numerolog), in care se face referire la vibratia cuvintelor in corespondenta cu efectul acestora in chakre. 
Am selectat doar un fragment referitor la limbajul regional:

ChakraCuloarePlanetaNumarLitere
Chakre inferioareMuladhararosuMarte4D, M, V
SwadisthanaportocaliuSoare1A, J, S
ManipuragalbenLuna2B, K, T
Chakre superioareAnahataverdeVenus, Neptun6, 7F, O , X, G, P, Y
VishuddaalbastruJupiter3C, L, U
AjnaindigoSaturn8H, Q, Z
SahasraravioletMercur, Uranus5, 9E, N, W, I, R

"Ardelenii au tendinta de a vorbi lent si de a inmuia consoanele. Sa vedem ce inseamna acest lucru din punct de vedere astrologic. De exemplu, ardeleanul care se indreapta catre Targu Mures spune ca el "mere la Muures". In acest exemplu, el "mananca" o consoana (g) si adauga o vocala in plus (dubland vocala u). Ca definitie, consoanele sunt de tip masculin, iar vocalele de tip feminin. Economisind o consoana el se deplaseaza spre partea feminina (Venus - armonie, eternitate, stabilitate emotionala). Dubland vocala u in limbajul vorbit, el se apropie de vibratiile lui Jupiter, evidentiind in mod involuntar optimismul de care dispune.
Alt exemplu: in Ardeal, cuvantul "bine" se pronunta "binie" sau "binye", iar "de" se pronunta "die" sau "dye". Inmuierea acestor consoane se realizeaza practic prin adaugarea unei vibratii de tip 9 (Uranus) sau 7 (Neptun), fapt care conform principiului actiunii si reactiunii, are un efect catalizator asupra functionarii chakrelor Anahata si Sahasrara. Acest stil de a vorbi destainuie preocuparea ardeleanului de a fi conectat la planurile superioare ale existentei.
Moldoveanul, pe langa tendintele enumerate mai sus, are obiceiul de a schimba silabele "ce" si "ci" in "se", respectiv "si". Sa vedem ce inseamna acest lucru din punct de vedere astrologic. Litera c se schimba in s - Jupiter se schimba in Soare. Daca analizam figura si tabelul de mai sus, vom putea observa faptul ca astfel o energie de tip superior, care apartine chakrei Vishudda se transforma intr-unul de tip inferior, coborandu-si vibratiile la frecventa chakrei Swadisthana.
Un exemplu asemanator, dar unul si mai drastic, exista in limba maghiara vorbita in zona Odorheiu Secuiesc. Chiar daca nu este vorba despre limba romana, exemplul merita a fi evidentiat, deoarece studiind-o, putem intelege cum se corupe o energie de tip superior prin simplul act al vorbirii. Imaginati-va ca intr-o zona a Romaniei, oamenii ar transforma, in limbajul vorbit, cuvantul "barza" in "bazza", "benzina" in "bezzina", "marsav" in "massav". De cele mai multe ori, sunetul "r", fiind succedat de "z" sau "s", se transforma in "z" sau "s". Astrologic, energiile definite prin vibratiile superioare ale planetei Uranus si ale chakrei Sahasrara, sunt trase in jos, in Ajna (Saturn) sau Swadisthana (Soare). Acest mod de a vorbi reflecta slaba preocupare a locuitorilor acestor meleaguri privind spiritualitatea.
Daca tot suntem la litera "r", merita sa vorbim despre inmuierea ei. Daca "r" este pronuntat pe jumatate, acest lucru inseamna o lipsa a energiilor de tip Uranus, deci lipsa curajului, mai ales lipsa curajului de a-si arata latura originala, de a se accepta pe sine, asa cum acest Sine este original, diferit de toti ceilalti. Pronuntand "miehe" in loc de "miere", coboram vibratia de tip Uranus a consoanei "r" spre "h" - Saturn. Cel care are o astfel de tendinta isi cauta siguranta interioara (Saturn), renuntand la independenta sa (Uranus)."

1 comment:

liana said...

f interesant postulk tau...bravo!

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD