
o ferma cu animale si noul venit, un manz.
Rasfoieste cartea ilustrata de mine AICI!
COLORAREA
Se poate face dupa coacere, cu aquarela, tempera, acrilice, sau inainte de coacere, colorand pasta inainte de modelare.
Puteti incerca mai multe metode.
Se pot folosi atat culori alimentare, cat si “mirodenii” cum ar fi cacao, cafea, scortisoara.
Tineti cont ca obiectul se decoloreaza dupa coacere.
CONSERVAREA
Pasta cruda se poate conserva in pungulite de plastic, dar e preferabil sa o utilizati in aceeasi zi.
Obiectele deja coapte se pastreaza un timp indelungat cu conditia sa fie date cu lac incolor pe toate partile dupa coacere.
Dupa modelarea obiectelor, in functie de fantezia fiecaruia, coacerea este partea cea mai importanta a procesului “tehnologic”.
Se face la o temperatura foarte mica (altfel obiectele se umfla si crapa) cu
Nu uitati sa inlaturati eventuala folie e aluminiu pe care ati pus obiectul, altfel, partea inferioara nu se va mai usca niciodata.
Abtibildurile, foarte reale, imita zgarieturi si rugina, transformand astfel masina intr-un vehicul numai bun de casat. Hotii nu vor mai fi tentati sa fure o masina care desi pare noua este deja ruginita si zgariata. Ramane de vazut daca metoda va functiona si in Romania."
Eu am alta idee: bogatii sa-si tuneze masinile cu carcase fals ruginite.
Elise Collet-Soravito, ex-styliste de mode, adore faire la cuisine et surtout les desserts. Dans ses recettes favorites, elle a puisé vingt-huit douceurs, des plus classiques aux plus étonnantes, pour nous les servir en dessins.
Sous son pinceau expert, chaque dessert est représenté sous les traits d’une créature singulière : une belle alanguie dans un décor jaune psychédélique pour la tarte au citron, une executive woman sur fond de billets de banque pour les financiers, une veuve italienne au décolleté vertigineux pour les Cannoli alla siciliana, etc.
On choisira sa recette en se promenant avec gourmandise d’une planche à l’autre. Au détour d’une page, on reconnaîtra le fauteuil Emmanuelle derrière la Crème au caramel renversante et c’est avec Catwoman que l’on apprendra à réaliser les langues de chat.
Féminin, contemporain… et très sexy, cet amusant recueil a tout pour convaincre nos amis les hommes de plonger eux aussi leurs mains dans la farine.
2. Spinach - (rich in folic acid and soluble fiber)
3. Skim milk - (rich in Vitamin D and B12)
4. Ground flaxseeds (rich soluble fiber, omega 3 fats and folic acid)
5. Blackberries (rich in soluble fiber and folic acid)
6. Omega 3 fortified eggs - (rich in omega 3 fats, Vitamin D and B12)
7. Sardines ( rich in omega 3 fats and Vitamin D)
8. Soybeans - (rich in soluble fiber, folic acid and omega 3 fats)
9. Beans (rich in soluble fiber and folic acid)
10. Brussels sprouts (soluble fiber and folic acid)
Plus an extra for good luck!
11. Sunflower seeds - (rich in soluble fiber and folic acid)
Adnkronos) - L'amore come una droga? Un paragone spesso utilizzato metaforicamente da poeti e cantanti, che oggi trova una consacrazione anche dal mondo scientifico. Una tesi discussa su 'Geo', il mensile di geografia e scienze umane Gruner+Jahr/Mondadori diretto da Fiona Diwan in edicola da domani, sabato 14 aprile, che dedica un ampio approfondimento ai legami tra attrazione fisica e meccanismi chimici, raccogliendo i pareri dei più accreditati esperti in materia. "Da un punto di vista psicologico l'amore non è altro che la soddisfazione di un desiderio, magari associato anche al raggiungimento di una certa stimolazione sensoriale. In gioco ci sono i concetti di piacere e gratificazione, che sono coinvolti anche nei comportamenti in cui si manifesta dipendenza", spiega a 'Geo' George Stefano, direttore del Neuroscience Research Institute alla Old Westbury di New York. In realtà la questione è più complessa e coinvolge anche fisiologia e biochimica: i più recenti studi infatti dimostrano che l'amore ha molti punti in comune con il fenomeno della dipendenza da droghe. In occasione del "primo incontro" si manifesta infatti nell'individuo una vera e propria tempesta che gli scienziati attribuiscono a una molecola, la feniletilamina (Pea), che induce effetti simili a quelli delle anfetamine e agisce sul comportamento amoroso regolando la produzione di due ormoni, la dopamina, un neurotrasmettitore che genera sensazioni gratificanti e piacevoli, e la noradrenalina, che provoca eccitazione ed euforia. "Si tratta di caratteristiche dell'amore romantico", chiarisce Helen Fisher, antropologa americana considerata la massima autorità in tema di biologia dell'amore. "Quella fase dell'amore che consente di concentrare un'enorme quantità di energia sul partner, che diventa l'unico motivo di interesse, al punto di non mangiare e non dormire più". Ma la fase dell'amore romantico è destinata a svanire nell'arco di un anno, per lasciare il posto a un nuovo periodo: "La fase dell'attaccamento", prosegue la Fisher, "in cui la coppia si prepara a mettere al mondo un figlio e ad accudirlo per gli anni a venire". Il passaggio è evidente anche a livello biochimico, come spiega a Geo Enzo Emanuele, del Centro Interdipartimentale di Ricerca di Medicina Molecolare di Pavia: "Mentre i neo-innamorati mostrano elevati livelli di una particolare sostanza, il fattore di crescita nervosa, nel corso del tempo la concentrazione di questa sostanza diminuisce. Si tratta di una molecola che aumenta quando sono in gioco solide interazioni sociali e in corrispondenza di forti emozioni e ansie". Inoltre nella fase dell'attaccamento tende a salire il livello di altri due ormoni, l'ossitocina nella donna e la vasopressina nell'uomo: sono gli ormoni dell'appagamento e della fissazione nella memoria di ricordi positivi. Il terzo sistema cerebrale analizzato dagli esperti infine è quello legato all'attrazione sessuale, che spinge gli individui ad accoppiarsi ed è legato essenzialmente alla produzione di testosterone. "In realtà", spiega ancora Helen Fisher, "questi tre sistemi possono funzionare benissimo anche in modo indipendente l'uno dall'altro". Oppure si possono intersecare, come quando, dopo aver fatto l'amore con una persona amica, ci si ritrova pazzamente innamorati: in questo caso l'elevato tasso di testosterone provocato dall'eccitazione sessuale induce un'alta produzione di dopamina e scatena l'amore. (Adnkronos) |
E cat se poate de normal
ma uit la tine cum iti mai arunci niste pantofi
pentru ca s au rupt si sunt foarte vechi
nu iti mai trebuie, nu ai ce sa faci cu ei
e cat se poate de normal
doar nu ai sa mergi toata viata cu aceeasi
pereche de pantofi
nu o sa porti acceasi poseta sau aceiasi cercei
refren:
dar daca nu iti mai trebuie dragostea mea
daca nu mai ai ce sa faci cu ea
nu o arunca asa, mai bine aseaz o undeva
aseaz o intr un loc cu multa lume
pe o strada aglomerata sau intr o sala de cinema
poate o gaseste cineva si are nevoie de ea
aseaz o undeva, aseaz o undeva, daca nu iti mai
trebuie dragostea mea
aseaz o undeva, aseaz o undeva, daca nu iti mai
trebuie
e cat se poate de normal
sa se adune foarte multe chestii de care nu mai ai
nevoie
te lovesti de ele prin casa si le arunci pe toate
intr o zi
ma gandesc ca asa se intampla si cu dragostea
mea
te impiedici de ea intr una si te gandesti ca n
are nici un rost sa o mai tii
si nu te gandi ca daca o lasi pe strada o sa o sa
dea vreo masina peste ea
ar fi spectaculos, dar nu sunt eu atat de
norocos
Este esential sa consumi legume si fructe de diverse culori pentru a te bucura din plin de beneficiile acestor alimente.
Codul culorilor
Albastru / rosu inchis (invinge efectele imbatranirii) - legumele si fructele in aceste culori au o concentratie mare de substante fitochimice (antocianina si fenoli) care sunt studiate in prezent pentru proprietatile lor antioxidante si anti-imbatranire. Este recomandata includerea in dieta a fructelor si legumelor de culoare albastra / rosu inchis pentru ca ajuta la:
* reducerea riscului de cancer;
* influenteaza benefic tractul urinar;
* imbunatateste memoria;
* asigura o imbatranire lenta si naturala.
De retinut: curele de slabire bazate pe consumul de fructe si legume si evitarea grasimilor saturate si a colesterolului pot reduce riscul unor anumite tipuri de cancer.
Fructe si legume de culoare albastra / rosu inchis:
* afine* coacaze negre* prune uscate* boabe de soc*
smochine* struguri* prune* stafide* sparanghel rosu inchis*
varza rosie* vinete* andive* piper negru*
Verde (pentru o sanatate de fier) - legumele de culoare verde au o mare concentratie de
substante fitochimice, precum indoli si luteina, care atrag atentia cercetatorilor datorita proprietatilor
antioxidante. Este recomandata includerea in dieta a fructelor si legumelor de culoare verde pentru ca ajuta la:
* reducerea riscului de cancer;
* asigurarea unui aspect sanatos al corpului;
* intareste osatura si dintii.
Fructe si legume de culoare verde
* avocado* mere verzi* struguri verzi* kiwi* lamai verzi*
pere verzi* anghinare* sparanghel* broccoli*
varza de Bruxelles* varza chinezeasca* fasole verde* telina*
castraveti* andive* verdeturi stufoase (spanac, salata verde, etc)*
praz* ceapa verde* mazare* ardei verde* dovlecei
Alb (pentru vitalitate) - fructele si legumele albe si cafenii au o mare concentratie de substante fitochimice. Contin alicina, intalnita mai ales in plantele lefumicole din grupa cepei. Este recomandata includerea in dieta a fructelor si legumelor de culoare alba si cafenie pentru ca ajuta la:
* reducerea riscului de cancer;
* combate bolile de inima;
* mentine colesterolului din sange la nivel normal.
Fructe si legume de culoare alba / cafenie
* banane* pere * curmale* nectarine*
piersici* conopida* usturoi* ghimbir* ciuperci*
ceapa* pastarnac* cartofi* gulii* porumb
Galben si portocaliu (antioxidanti foarte puternici) - fructele si legumele galbene / portocalii au o mare concentratie de substante antioxidante, precum vitamina C, carotenoid si bioflavonoid. Este recomandata includerea in dieta a fructelor si a legumelor de culoare galbena / portocalie pentru ca ajuta la:
* mentinerea unei inimi sanatoase;
* asigurarea unui aspect sanatos al corpului;
* intarirea sistemului imunitar;
* reducerea riscului de cancer.
Fructe si legume de culoare galbena / portocalie
* mere galbene* caise* pepene galben* agrise*
Rosu (pentru sanatate si vitalitate) - fructele si legumele de culoare
smochine* grepfrut* lamai* nectarine* portocale*
mango* papaya* piersici* pere galbene* curmale*
ananas* mandarine* morcovi* ardei galbeni* cartofi*
dovleac* porumb* rosii galbene
rosie sunt bogate in licopene si antocianina, substante fitochimice care au influente
benefice asupra organismului tau. Este recomandata includerea in dieta a fructelor
si legumelor de culoare rosie pentru ca ajuta la:
* mentinerea unei inimi sanatoase;
* imbunatateste memoria;
* reducerea riscului de cancer;
* influenteaza benefic tractul urinar;
Fucte si legume de culoare rosie:
* mere rosii* portocale rosii* cirese*
merisor* struguri rosii* grepfrut rosu*
rodii* zmeura* capsune* pepene rosu*
sfecla rosie* ardei rosu* ridichi* ceapa rosie*
cartofi rosii* rosii
Cum procedati:
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti spuma albusurile cu putina sare.
Bateti bine galbenusurile cu 120 g de apa clocotita, acestea trebuie sa-si dubleze volumul. Adaugati faina, praful de copt, untul topit, cascavalul ras, pasta de toamate si boiaua de ardei.
Amestecati bine, apoi adaugati albusurile batute spuma.