Porumbelul păcii, cred ca e ranit, dar a supravietuit.
04 March 2025
01 March 2025
26 February 2025
MÂNCAȚI CIOCOLATĂ ( Articol vechi, vechi)
CIOCOLATA :
- este un antidepresiv: cacao contine difenildantonina, o substanta antidepresiva; factorul psihologic-gratificant al ciocolatei este de asemenea important si ajuta la depasirea momentelor proaste ale zilei;
- este un stimulent ușor datorită prezenței teobrominei;
- este bogat in minerale: fier, magneziu, fosfor, potasiu, calciu si foarte putin sodiu;
- este bogat in polifenoli, cei mai importanti antioxidanti;
- ajută la respectarea dietelor; o cantitate mica de ciocolata neagra, gustata inainte de masa, fiind imediat asimilata, transmite creierului o senzatie imediata de satietate, foarte utila atunci cand numaram caloriile;
- te face sa traiesti mult! Aceasta este teoria ARISE (International Association for Research in the Sciences of Pleasure), care reunește medici, psihologi, dieteticieni și cercetători din întreaga lume; câteva abateri, ca o ciocolată pe zi, ajută organismul pentru că întărește sistemul imunitar și deci apărarea împotriva oricărui tip de infecție.
- protejează împotriva trombozei; conform Institutului de Tehnologie din Melbourne, acidul asteatic, conținut în procente mari în untul de cacao, este util în prevenirea formării cheagurilor de sânge;
- este un excelent aliat pentru tratarea herpesului;
- te ajuta sa infrunti bine iarna: nu intamplator consumul maxim de ciocolata are loc intre Craciun si Paste; La inceputul iernii organismul are nevoie de o doza mai mare de magneziu decat in restul anului, iar ciocolata ofera in mod placut un aport bun.
25 February 2025
OFFLINE LOVE
Comentatorii erau si mai haioși, am râs de am uitat de toate "necazurile".😁
22 February 2025
VREMURI GRELE
Total de acord: "Din 20 ianuarie e ca si cum am privi minut cu minut un avion care se prabuseste cu incetinitorul si in avion suntem noi toti, omenirea intreaga.
E ca si cum am asista la o explozie nucleara, minut cu minut, cu incetinitorul, dar problema nu e daca, ci cand va exploda.
Si nu stim ce sa alegem intre oroare, frica, greață, lupta sau fatalism."
15 February 2025
09 February 2025
03 February 2025
02 February 2025
26 January 2025
17 January 2025
Single's Inferno 4
01 January 2025
LA MULȚI ANI!
Ma uitam la "Nevertheless", versiunea japoneza a serialului, si mi-am amintit de colajul meu animat cu fluturi din 2007.
Pe atunci nu exista AI si...nici "Nevertheless".
21 December 2024
SNOW QUEEN
Ceva suspect aici?😂😂😂
Cand i-am cerut să facă un Săgetator, n-a stiut sa facă ceva gen jumătate cal, jumătate om...
20 December 2024
COZONACI RUPȚI
Toata lumea e înnebunită dupa cozonaci. Sunt curioasă daca se si mănâncă acei multi cozonaci care se vand sau se fac acasa, sau se arunca la sfarsitul sarbatorilor. Multă risipă, banuiesc...
P.S. AI habar nu are cum arată un cozonac românesc, s-a zgârcit la umplutură, nu se rupe pale, pale...😁
Pe vremuri cozonacul avea straturi subțiri de nuca, mac, stafide sau cacao, chiar gem uneori. In zilele noastre umplutura are straturi subțiri de cozonac.18 December 2024
Vreme de primăvară
04 December 2024
BAGAJUL
Pacat ca lumea din jur e in pragul haosului. Putin si-a bagat coada in Romania, iar Kim jong-un si-a bagat-o in Coreea de Sud. Dictatorii s-au unit (sunt mai multi, nu numai cei doi) si vor sa distruga lumea.
15 November 2024
11 November 2024
Mr. Plankton
Oh Jung-se este un mare actor, dar si frumușelul Woo Do-hwan face un rol memorabil!
Cel mai grozav lucru este ca Netflix a dat toate episoadele odată!
Iar scena cu privitul stelelor a fost ca un citat din Eminescu:
E-o cale-atât de lungă,
Că mii de ani i-au trebuit
Luminii să ne-ajungă.
Poate de mult s-a stins în drum
În depărtări albastre,
Iar raza ei abia acum
Luci vederii noastre,.
Icoana stelei ce-a murit
Încet pe cer se suie:
Era pe când nu s-a zărit,
Azi o vedem, şi nu e."
04 November 2024
31 October 2024
Pregătite pentru cimitir
29 October 2024
26 October 2024
20 October 2024
15 October 2024
Prajitura cu mere feliate keto
13 October 2024
Pâinici keto
12 October 2024
08 October 2024
Muffins sărate keto
150 g de faina de migdale (eu am pus si cateva linguri de nuci macinate scazand cantitatea de faina de migdale - pot lipsi, schimba putin gustul)
60 g cascaval ras
60 g unt topit
125 g iaurt grecesc sau smantana (eu am pus kefir si smantana)
praf de copt
Pentru aroma se poate pune pudra de ceapa sau de usturoi (eu nu am pus).
Deasupra am presarat seminte de chimen si cascaval ras.
Mi-au iesit 12 bucati ( fiindca asa e tava, cu 12 locuri😊)
02 October 2024
Nuca cu patru miezi (exagerat!)
01 October 2024
Nuca cu trei miezi
Azi am găsit într-o nucă trei miezi. Nu se pune ca la trifoiul cu patru foi, sa am noroc? Nuca cu trei miezi...
29 September 2024
21 September 2024
20 September 2024
16 September 2024
14 September 2024
11 September 2024
Ieri a venit toamna
07 September 2024
06 September 2024
MIROS DE TOAMNA🍂
Toată săptămâna aerul a fost îmbibat cu mirosuri, când de fum (mai ales...), când de vinete pe grătar, când de oțet, semn ca se pregăteau gogoșarii în oțet, când de ardei copți sau de zacuscă.
Dimineață mirosea a cozonac sau prăjitură, dar de fapt, se coceau ardeii😋.
04 September 2024
Gomboți cu prune
Arată cum arată, dar de buni au ieșit buni!
Unde sunt prunele bistrițe de altădată?
Prunele pe care le-am folosit erau foarte mari, a trebuit sa le tai in sferturi, de aceea gomboții mei sunt lunguieți.
Mie nu mi se lipește pesmetul de ei, nu contează...
Rețeta o stie toata lumea...
5-6 cartofi, 2 linguri de ulei, putina sare, 1 ou, 30 g faina, 70 g gris, coaja rasa de lamaie / portocala, vanilie.
Cartofii se fierb in coaja, se lasă sa se răcească, se curata si se dau pe razatoare, apoi se amesteca cu 2 linguri de ulei, sarea, oul, faina, grisul, aromele. Trebuie sa se obtina un aluat mai moale care sa poata fi modelat. Prunele, carora li s-au scos samburii se taie in bucati mai mici (cand sunt foarte mari 😃), se presara cu scortisoara si zahar vanilat. Se presara planseta cu faina si nu se intinde aluatul cu sucitorul in foaie de max.1 cm grosime, nu se taie patrate, iar in mijlocul fiecarui patrat se pune o pruna sau o jumatate de pruna, nu, din experienta mea am constatat ca aluatul pe care il poti intinde cu sucitorul trebuie sa fie foarte tare, sa aiba o tona de faina, ceea ce duce la un produs final tare si gumat. Eu iau cu lingura aluatul care nu este prea tare, il pun pe blatul de lucru infainat si formez galustele cu miinile trecute prin faina. Se pun gombotii/ galustele in apa clocotita si se fierb pana ies la suprafata. Intr-o tigaie se topesc 2 linguri de unt la care se adauga 4,5 linguri de pesmet. Se rumeneste pesmetul, se pun galustele fierbinti si se prajesc putin. Cand se mananca, se presara cu zahar tos. Eu am folosit green sugar. Au iesit foarte pufoase, si, la cat le-am chinuit la fiert, la parajit, pana si prunele au fost coapte si aromate, desi nu le-am dat nicio sansa initial.