CIOCOLATA :
- este un antidepresiv: cacao contine difenildantonina, o substanta antidepresiva; factorul psihologic-gratificant al ciocolatei este de asemenea important si ajuta la depasirea momentelor proaste ale zilei;
- este un stimulent ușor datorită prezenței teobrominei;
- este bogat in minerale: fier, magneziu, fosfor, potasiu, calciu si foarte putin sodiu;
- este bogat in polifenoli, cei mai importanti antioxidanti;
- ajută la respectarea dietelor; o cantitate mica de ciocolata neagra, gustata inainte de masa, fiind imediat asimilata, transmite creierului o senzatie imediata de satietate, foarte utila atunci cand numaram caloriile;
- te face sa traiesti mult! Aceasta este teoria ARISE (International Association for Research in the Sciences of Pleasure), care reunește medici, psihologi, dieteticieni și cercetători din întreaga lume; câteva abateri, ca o ciocolată pe zi, ajută organismul pentru că întărește sistemul imunitar și deci apărarea împotriva oricărui tip de infecție.
- protejează împotriva trombozei; conform Institutului de Tehnologie din Melbourne, acidul asteatic, conținut în procente mari în untul de cacao, este util în prevenirea formării cheagurilor de sânge;
- este un excelent aliat pentru tratarea herpesului;
- te ajuta sa infrunti bine iarna: nu intamplator consumul maxim de ciocolata are loc intre Craciun si Paste; La inceputul iernii organismul are nevoie de o doza mai mare de magneziu decat in restul anului, iar ciocolata ofera in mod placut un aport bun.