„Ciocolata neagră, la doar două ore de la consum, provoacă o îmbunătățire a funcției vasculare coronariene, o reducere a agregării trombocitelor și vasodilatație coronariană. Acest lucru a fost dezvăluit de profesorul Giovanni Spera, profesor de medicină internă la Universitatea „La Sapienza” din Roma, la prezentarea Conferinței Italiene pentru Studiul și Cercetarea longevității, Imbătrânirii și Medicinei anti-aging.
Totul depinde de un antioxidant polifenolic pe care il contine ciocolata in mod natural, „dar este important să nu combinați acest aliment cu lapte, pentru că efectul pozitiv ar dispărea”.
CIOCOLATA :
CIOCOLATA :
- este un antidepresiv: cacao contine difenildantonina, o substanta antidepresiva; factorul psihologic-gratificant al ciocolatei este de asemenea important si ajuta la depasirea momentelor proaste ale zilei;
- este un stimulent ușor datorită prezenței teobrominei;
- este bogat in minerale: fier, magneziu, fosfor, potasiu, calciu si foarte putin sodiu;
- este bogat in polifenoli, cei mai importanti antioxidanti;
- ajută la respectarea dietelor; o cantitate mica de ciocolata neagra, gustata inainte de masa, fiind imediat asimilata, transmite creierului o senzatie imediata de satietate, foarte utila atunci cand numaram caloriile;
- te face sa traiesti mult! Aceasta este teoria ARISE (International Association for Research in the Sciences of Pleasure), care reunește medici, psihologi, dieteticieni și cercetători din întreaga lume; câteva abateri, ca o ciocolată pe zi, ajută organismul pentru că întărește sistemul imunitar și deci apărarea împotriva oricărui tip de infecție.
- protejează împotriva trombozei; conform Institutului de Tehnologie din Melbourne, acidul asteatic, conținut în procente mari în untul de cacao, este util în prevenirea formării cheagurilor de sânge;
- este un excelent aliat pentru tratarea herpesului;
- te ajuta sa infrunti bine iarna: nu intamplator consumul maxim de ciocolata are loc intre Craciun si Paste; La inceputul iernii organismul are nevoie de o doza mai mare de magneziu decat in restul anului, iar ciocolata ofera in mod placut un aport bun.
20.9.2007
2 comments:
In fiecare zi eu maninc ciocolata, o prefer pe cea cu orange filling, cu lapte, dar si pe cea dark.Recunosc ca uneori exagerez si maninc un borcan cu Nutella.(nu ma pot opri (in ciuda efortului)doar la o lingurita sau doua, ci infulec tot borcanul, motiv ptr. care cam tremur restul zilei, fiind super energetica si agitata:)
Foarte rau! Ar trebui sa nu mai tii in casa Nutella, numai ciocolata dark, eventual. E un mister cum apare si dispare pofta de ciocolata. Mai demult trebuia sa mananc zilnic ciocolata, acum nu imi mai trebuie, decat foarte rar.
Post a Comment