13 February 2024

Articol din 2009

 Blast from the Past - un film interesant, dupa cum am scris mai demult...

Un cercetator isi construieste un adapost antiatomic dotat cu toate cele necesare pentru o supravietuire de 35 ani, atat cat presupune ca ar persista urmarile bombei atomice. Conflictul dintre USA si Cuba din 1960, precum si explozia unui avion deasupra casei sale, il fac sa creada ca a izbucnit razboiul atomic. In adapost i se naste fiul, caruia ii da o educatie exemplara, la nivelul anilor '70. Dupa 35 de ani usa adapostului se deschide si..... imaginati-va ce gaseste....!!!
Pe locul casei lor se ridicase un bar, acum in paragina, iar in jur se intinsese un intreg cartier, populat cu tot felul de ciudati: de la drogati, la transexuali si oameni violenti, etc. Bietul om crede ca acestia sunt mutantii aparuti in urma efectelor radiatiilor bombei atomice!
Fiindca li se terminasera proviziile, hotaraste sa-l trimita pe baiat sa faca "aprovizionarea".
Comedia se dezlantuie cand acesta intra in contact cu jungla urbana. Educatia lui, inocenta si buna lui credinta sunt puse la incercare in lumea mizerabila cu care se confrunta.
Si asa mai departe....
In final baiatul ii dezvaluie tatalui ca nu a fost nicio bomba atomica. "Cum? Si URSS nu mai exista? Asa, de pe o zi pe alta, Comitetul Executiv a zis gata, oprim razboiul rece?"
Finalul il arata cum masoara cu pasul gradina casei sale, proiectand probabil un nou adapost atomic...

No comments:

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD