Ingrediente necesare:Cartofi dulci: aproximativ 1.5 - 2 kg (curățați și tăiați cuburi)
Unt topit: 1/2 cană (aproximativ 113g)
Zahăr brun: 1/2 cană, îndesat (sau după gust)
Lapte: 1/2 cană (sau smântână pentru un gust mai bogat)
Extract de vanilie: 1 linguriță
Ouă: 1 ou mare bătut (opțional, pentru o textură mai legată)
Scorțișoară măcinată: 1/2 linguriță
Nucșoară măcinată: 1/4 linguriță (opțional)
Sare: un praf
Bezele mini: 2 căni (sau cât să acopere uniform suprafața)
Unt topit: 1/2 cană (aproximativ 113g)
Zahăr brun: 1/2 cană, îndesat (sau după gust)
Lapte: 1/2 cană (sau smântână pentru un gust mai bogat)
Extract de vanilie: 1 linguriță
Ouă: 1 ou mare bătut (opțional, pentru o textură mai legată)
Scorțișoară măcinată: 1/2 linguriță
Nucșoară măcinată: 1/4 linguriță (opțional)
Sare: un praf
Bezele mini: 2 căni (sau cât să acopere uniform suprafața)
Nuci pecan tocate: 1/2 cană (opțional, pentru un plus de textură crocantă)
Gătiți cartofii dulci: Puneți cartofii dulci curățați și tăiați cuburi într-o oală mare și acoperiți-i cu apă rece. Adăugați puțină sare și aduceți la punctul de fierbere. Reduceți focul și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când cartofii sunt fragezi (pot fi străpunși ușor cu o furculiță).
Scurgeți și pasați: Scurgeți bine cartofii și lăsați-i să se răcească puțin. Transferați-i într-un bol mare de mixare. Pasați-i cu un zdrobitor de cartofi (sau folosiți un mixer manual) până obțineți o consistență cremoasă.
Amestecați ingredientele: Adăugați în bol untul topit, zahărul brun, laptele, extractul de vanilie, oul bătut (dacă folosiți), scorțișoara, nucșoara și sarea. Amestecați bine până când toate ingredientele sunt complet încorporate și compoziția este omogenă.
Transferați în caserolă: Turnați amestecul de cartofi dulci în tava de copt pregătită, nivelând suprafața într-un strat uniform.
Adăugați toppingul: Dacă folosiți nuci pecan, presărați-le uniform peste stratul de cartofi. Apoi, distribuiți bezelele mini pe toată suprafața caserolei.
Coaceți: Introduceți caserola în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 20-25 de minute. Aveți grijă să urmăriți caserola îndeaproape în ultimele minute, deoarece bezelele se pot rumeni foarte repede (de la auriu la ars în câteva secunde).
Instrucțiuni de preparare:
Preîncălziți cuptorul: Setați cuptorul la 190°C (375°F) și ungeți o tavă de copt (de aproximativ 9x13 inci, sau o caserolă de dimensiuni similare) cu unt sau spray de gătit.Gătiți cartofii dulci: Puneți cartofii dulci curățați și tăiați cuburi într-o oală mare și acoperiți-i cu apă rece. Adăugați puțină sare și aduceți la punctul de fierbere. Reduceți focul și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când cartofii sunt fragezi (pot fi străpunși ușor cu o furculiță).
Scurgeți și pasați: Scurgeți bine cartofii și lăsați-i să se răcească puțin. Transferați-i într-un bol mare de mixare. Pasați-i cu un zdrobitor de cartofi (sau folosiți un mixer manual) până obțineți o consistență cremoasă.
Amestecați ingredientele: Adăugați în bol untul topit, zahărul brun, laptele, extractul de vanilie, oul bătut (dacă folosiți), scorțișoara, nucșoara și sarea. Amestecați bine până când toate ingredientele sunt complet încorporate și compoziția este omogenă.
Transferați în caserolă: Turnați amestecul de cartofi dulci în tava de copt pregătită, nivelând suprafața într-un strat uniform.
Adăugați toppingul: Dacă folosiți nuci pecan, presărați-le uniform peste stratul de cartofi. Apoi, distribuiți bezelele mini pe toată suprafața caserolei.
Coaceți: Introduceți caserola în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 20-25 de minute. Aveți grijă să urmăriți caserola îndeaproape în ultimele minute, deoarece bezelele se pot rumeni foarte repede (de la auriu la ars în câteva secunde).

No comments:
Post a Comment