31 May 2008
27 May 2008
O conversatie simpatica
"Da, de aici se vede lipsa lor totala de ambitie!"
26 May 2008
A inflorit grîul!
16 May 2008
Terapia prin culoare
Metoda terapiei prin culoare (CROMOTERAPIA) se bazeaza pe legea interactiunii dintre frecventa culorilor si frecvente caracteristice trupului uman sau, cu alte cuvinte, se creeaza o rezonanta intre frecventa punctelor aflate pe meridianele corpului, cum sunt Chakrele, cu frecventa diferitelor culori, naturale sau artificiale.(Ati inteles ceva?)
Este la fel ca si in cazul notelor muzicale. Daca plasezi doua ghitare bine acordate in aceeasi camera si atingi coarda A a uneia dintre ele, coarda A a celei de-a doua ghitare va vibra la fel. Aceasta pentru ca frecventa sunetului notei A va traversa spatiul generand o nota de aceeasi frecventa la ghitara a doua. La fel, organele corpului au propria rezonanta, in functie de chakrele sau meridianele care le tuteleaza. De aceea noi putem sa ne „acordam” corpul pentru o stare buna de sanatate, expunandu-l la actiunea culorilor de care avem nevoie.
Scala culorilor permite restaurarea energiei dezechilibrata de boala.
Fiecare culoare are o frecventa cu lungime de unda diferita, iar aceste frecvente diferite determina efecte diferite asupra starii fizice si psihice. Fiecare Chakra are o culoare proprie, in functie de frecventa vibratiei predominante.
Aura unei persoane sanatoase are culori pure.
In concluzie, viata noastra poate fi mai buna cu ROGVAIV, adica:
ROSU (lungime de unda=620-760 nm): creste tensiunea arterială, dă o senzaţie de căldură şi incită la acţiune in plan psihomotor, stimulator intelectual, nelinistitor, creeaza senzatia de apropiere in spatiu, aprindere, insufletire. Imbunatateste legatura cu pamantul si elimina energiile uzate acumulate in picioare. Aduce cu picioarele pe pamant persoanele "cu capul in nori".Trateaza bolile picioarelor, probleme ginecologice si ale vezicii urinare. Este util in anemie, bronsita, gripa, raceala. Contraindicat in stari inflamatorii si tulburari emotionale.
ORANGE (lungime de unda 590-620nm): Accelereaza pulsatiile inimii, mentine presiunea sanguina, favorizeaza secretia gastrica si digestia. Genereaza optimism, veselie, este o culoare calda, creeaza senzatia de apropiere puternica. Este util in problemele ficatului, rinichilor, pancreasului, intestinelor.
Contraindicat in bronsita, pietre la vezica, reumatism cronic, stres.
GALBEN (lungime de unda=575-590): Stimuleaza nervul optic, este un bun stimulent al sistemului nervos şi al digestiei. Se recomandă în cazul afecţiunilor ficatului şi ale vezicii biliare (în medicina populară românească, se foloseau pentru bolile de fiere şi ficat plante cu flori galbene!), colită, constipaţie, parazitoze intestinale, boli de piele, edeme, balonări şi indigestie, migrene, oboseală psihică. Nu se recomandă în caz de febră sau inflamaţii.
VERDE (lungime de unda=500-575nm): Scade presiunea sanguina si dilata vasele capilare. Excelent calmant, relaxant, combate stresul şi ne ajută să ne eliberăm de ideile obsesive. Este bun pentru meditatie, contemplare, conducand la stimularea mentalului. Culoare rece, da senzatia de departare in spatiu. Echilibreaza nivelul energetic emotional. Este culoarea antistres pentru barbati.
Se recomandă în caz de tumori, hipertensiune arterială, dureri de cap, nevralgii, insomnie, ulcer.
ALBASTRU (lungime de unda=450-500nm): Scade presiunea sanguina, scade tonusul muscular, calmeaza respiratia, reduce frecventa pulsului. Culoare rece, odihnitoare si linistitoare, indeamna la calm si reverie, predispune la liniste interioare si nostalgie. Creeaza senzatia de departare in spatiu. Este un bun imunostimulent, ajută la refacerea ţesuturilor şi celulelor. Echilibreaza sistemul endocrin , trateaza diabetul si problemele gatului.
INDIGO (lungime de unda=450-480 nm): Favorizeaza procesele mentale, intuitia, capacitatea de vizualizare. Dezvolta imaginatia creatoare. Favorizeaza sondarea propriului subconstient. Ajută la interiorizare, purifică sistemul circulator, stimulează activitatea tiroidei şi paratiroidelor, este antialgic. Se recomandă în caz de idei obsesive, convulsii, halucinaţii, psihoze, boli ale nasului şi urechilor, sinuzite, astm bronşic.
VIOLET (lungimea de unda=390-450nm): Intensifica activitatea cardiovasculara, accelereaza respiratia. Culoare rece nelinistitoare si descurajanta, stimuleaza efecte contradictorii, atractie si indepartare, optimism si nostalgie. Echilibreaza si armonizeaza legatura dintre toate nivelurile energetice si legatura cu universul. Stimulează imunitatea şi sistemul nervos, ajută la dezintoxicare, îndepărtează agresivitatea şi frica, oferă inspiraţie artistică înaltă. Se recomandă utilizarea sa în caz de celulită, boli ale rinichilor şi vezicii urinare, tulburări psihice, nevroze, epilepsie, enurezis, insomnie, rahitism, intoxicaţii cronice.
Mai jos de violet sunt razele ultraviolete, iar deasupra rosului sunt undele infrarosii.
Cantitatea de energie a fiecarei culori este invers proportionala cu lungimea de unda.
14 May 2008
CAND ALEGI CULOAREA CASEI

13 May 2008
11 May 2008
03 May 2008
Drogul internet
A fost greu!
24 April 2008
Dineu oficial
Gustare romaneasca "Carpatina"- Carne din piept de rata cu foie gras in mantie de ciocolata cu aroma de turta dulce (?- probabil aroma de ginger) servita cu confit de ceapa cu stafide.
Gelatina de fazan cu carotte, invelita in branza de capra, servita cu crema de hrean cu mere si sfecla rosie.
Pasteta de cerb lopatar (? de ce lopatar si nu carpatin) cu caise uscate pe buchet de salata cu dressing de portocale si sos Cumberland(?).
Medalion de pastruga marinata cu ierburi aromate, invelit in zucchini, la gratar, servit pe pat de taietei de casa cu morcov si gulioara. Sos spumat de unt cu limette si perle de caviar Beluga. Rosie cherry concase' cu pesto.
Duet de caprioara si curcan in mantie de costita afumata, servit cu strudel din cartofi dulci cu chimen, piure de telina, spanac sote', ragout de capsuni, mango si sos de ienupar cu frisca.
Charlotte cu iaurt si fructe de padure cu sos de piersici si zmeura.
19 April 2008
17 April 2008
XVII
Eu am inceput bine ziua. Am iesit din casa pe o vreme minunata, toti prunii de pe marginea trotuarului sunt infloriti, daca mergi cu capul sus si privirea ridicata ai impresia ca esti in rai, cu conditia sa nu respiri, fiindca in urma masinilor care alearga bezmetice pe sosea ramane aerul poluat de gazele de esapament.
Cum am iesit din rai am dat nas in nas cu realitatea. In fata caminului de zi pentru copii prescolari opreste un taxi din care coboara trei mogaldete. Nu stiam ca parintii unor copii care sunt primiti la un camin subventionat de stat 100%, isi permit sa-si trimita copiii cu taxiul la gradinita??!!!
In fata mea merg la scoala cativa adolescenti. Toti cu rucsacii in spate, imbracati ultimul ragnet, de parca s-ar duce la un concurs de "cine-i mai cool" decat la un concurs "cine stie ia nota mare".
Unul din baieti are niste tenisi albi, dar e disperat ca pantalonii nu cad chiar cum vrea el. Se opreste din loc in loc si isi aranjeaza tivul pantalonilor. Apoi isi verifica freza tip creasta de cocos.
Trec pe langa un grup de fete proaspete, dragute, parfumate. As fi preferat sa fiu surda, una dintre ele scapa un "ce p...a mea"...Cata prospetime si ingenuitate!
13 April 2008
Spectacular recipes sau Mi-e foame
Descoperiti la FXCuisine alte minunatii...
Puteti vizita chiar o plantatie de cardamom sau o un spectaculos (pentru mine) bazar egiptean din Istambul cu condimente si dulciuri orientale.
P.S. Ce este de fapt curry? Nu este un condiment propriu-zis. El este un amestec de condimente, la origine era un substitut folosit de ofiterii britanici din armata coloniala care incearca sa imite gustul mancarurilor indiene. Exista mai multe variante de retete de curry, practic oricine poate folosi o reteta proprie. O reteta traditionala ar putea contine:
- 2 1/2 linguri seminte de coriandru
- 1 lingura chimen macinat
- 2 lingurite curcuma macinata
- 1 lingurita ghimbir uscat macinat
- 1 lingurita pudra de chili
- 1/2 lingurita ienibahar macinat
- 1 lingura piper negru macinat
- 1/2 lingura boabe de mustar alb macinate
- 1/4 lingurita sofran
08 April 2008
Aperitiv la pahar

De jos in sus: pasta de avocado - guacamole (eu as pune salata de vinete), rondele de surimi (eu as pune niste ridichi rosii), rosii tip cireasa, branza tip Philadelphia sau Almette cu ierburi.
Eu as intercala si niste cubulete de sunca. Sau as pune un amestec mexican, macedonean sau alt tip de legume, cubulete de sunca si deasupra un mot de maioneza...
07 April 2008
Prima carte pe care o voi arunca la gunoi
Nu-mi place deloc atmosfera asta, ma deprima.
05 April 2008
Prajitura PUTIN (not put in, but PUTIN Cheesecake)

CANTITATI:
500 g branza de vaca, 4 oua, 200 g zahar (sau mai putin), 50 g unt, 4-5 linguri de kefir sau sana, 2-3 linguri de amidon sau faina, 50 g nuca de cocos, o para, o banana, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie.
CUM SE FACE:
Se amesteca bine, bine (cam 5 minute) cu mixerul toate ingredientele inafara de para si banana. Trebuie sa aiba o consistenta destul de fluida. Se taie para si banana in cubulete, se dauga in compozitia anterioara, se amesteca din nou, se toarna intr-o tava de sticla termorezistenta, se coace aproximativ 45-50 min. Simplu, foarte simplu!
Dupa ce se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar pudra, desigur!
04 April 2008
Invazie de vrabiute mancatoare de boboci de flori de cires
03 April 2008
Medium
30 March 2008
Casuta din padure


De ce am ales aceasta casuta din padure si nu padurea in sine?
Sufar de complexul "Scufita Rosie"? Vreau sa fiu in padure, dar vreau sa fiu protejata? Geamurile sunt transparente, daca ma vede Lupul?
Tara Duncan si alte BDFI

Daca ma intereseaza asa ceva? Nu prea. Nici nu le inteleg. Ma intriga doar. Probabil din dorinta de a da copiilor (tinerilor) posibilitatea de a pune mana pe o carte, se promoveaza acest tip de povestire horror-fantastica fluviu, cu lansari spectaculoase, cu materiale promotionale, etc.
22 March 2008
Ma pregatesc de Paste
Am gasit aici o idee interesanta pentru macarons, colorarea si aromatizarea cremei cu bomboane Mentos.
Sau aici, cu jeleuri de fructe (se mai gasesc la noi? Feleacul, fabrica la care am avut actiuni si de la care n-am primit un sfantz dividende, mai produce asa ceva?)
18 March 2008
Semnificatia magica a parului

Care este semnificatia magica a parului? Care e rolul energetic al parului?
De ce ne vine somnul cand ne piaptana cineva sau doar ne atinge parul?
Am gasit cateva raspunsuri aici.
12 March 2008
Cum sa te vindeci cu o poveste
In acelasi timp autoarea face o analiza a simbolisticii personajelor din basme (Mastera cea Rea, Vrajitoarea, Monstrul, Batranica cea Buna, Zana, Ingerul, Printesa, Eroul masculin, Regele, Marele vrajitor, Magul cel Bun), a animalelor (Calul, Cerbul, Lupul, Porumbita, Sarpele) si chiar a elementelor de peisaj (Padurea, Pestera, Pustiul, Muntele, Marea, Castelul).
Am aflat ca signora Santagostino are exact aceeasi parere ca si mine despre Scufita Rosie: este o poveste oribila care nu ar trebui spusa copiilor.
10 March 2008
Surimi

Este un aliment bogat in proteine si sarac in grasimi....dar...dar...din pacate poate sa contina conservanti si aditivi periculosi.
Atentie la eticheta: unele firme adauga o infima cantitate de glutamat, dar altele folosesc polifosfati care in cantitati mari pot scoate calciul din organism...
P.S. Experiment ratat: niciodata nu incalziti (eu am facut surimi cu paste si l-am pus in tigaie dupa ce am calit putina ceapa, peperoncino, telina cuburi si rosii taiate), la cald straturile se desprind si rezulta niste panglicute care fac un efect straniu. Gustul era de crab, cica... Dar eticheta era un roman fluviu: 28% peste + sorbitol, polifosfati, apa, amidon de grau, ulei vegetal, zahar, proteina de soia, sare, amidon modificat E1420, aroma de crab, albus de ou, E621, glutamat monosodic, coloranti! Enjoy!
Daca vreti sa experimentati totusi, puneti-l in salate reci taiat in rondele.
09 March 2008
Prajitura cu mere
Am avut vizitatori din: Irlanda, Spania, USA(Ohio, Long Beach, New York), Australia, etc.
06 March 2008
05 March 2008
Cadouri de 8 Martie pentru profesoare
01 March 2008
Anthony Bourdain a fost in Romania?
Reactiile de pe blogul lui Tony spun totul! 733 de comentarii pana la ora asta(1165 pana in 5 martie)!!!
Episodul se poate vedea aici.
Un ziarist de la Cotidianul il intreaba pe blog daca a luat legatura cu Ministerul Turismului...N-a inteles ca emisiunea se numeste "No reservations" si banuiesc ca in India, Coreea, Patagonia, Paris, etc., nu i s-au facut rezervari de catre Ministerul Turismului de pe acolo!
Cica s-a lasat de fumat in Romania! Chiar asa greata i-a fost?
Romania: What the hell happened??
N-am mai vazut atata lume indignata de cand sunt!Multa lume, care in mod normal (banuiesc ca multi cei care scriu pe blogul lui AB sunt tineri), uraste Romania si spune tot timpul "vai ce tara mizerabila avem!", acum s-a simtit jignita, "vai draga... ce nesimtiti, sa arate asa o Romanica saracuta si meschina"... Da, bai! Asta-i Romania reala!
29 February 2008
23 February 2008
20 February 2008
O carte incredibila!
Am dus cartea cu mine la serviciu cateva zile la rand. Cand voiam sa ma incarc cu energie o deschideam si ma uitam prin ea...
Jessica Meserve, where are you?
Pacat ca nu am gasit mai multe desprea ea pe internet.

12 February 2008
08 February 2008
Expresii simpatice
- criza de răsfăţ
- ziua mondiala a zonelor umede (Ziua Mondiala a Zonelor Umede se sarbatoreste sub deviza "Fara zone umede nu exista apa")
04 February 2008
Aromaterapie cu orez cu lapte si scortisoara
03 February 2008
Carnavalul de la Venetia
Da' la San Remo nu mergem? Ramona Badescu, ce zici? Bambola Ramona, ce proiecte ai?
Alexandra Dinu, nimic? Cum o chema pe blonda aceea care se zicea ca e cu Malgiolio ("Pelame, sbucciame")?
"You Make My Day" Award
02 February 2008
Resurse!
Un interviu cu Astrid Mueller. Postul acesta era destinat altui blog, dar e bun si aici.
Multi puisori in zona ASTA.
Sylvie Daigneault
01 February 2008
Nokia are scutire la taxe locale pe 30 de ani!
31 January 2008
Monstri cu limba scoasa
26 January 2008
Miroase a primavara
19 January 2008
13 January 2008
Antivirus
Cu ocazia asta m-am si enervat pe BitDefender, vrand sa-mi pun o versiune de incercare pe 30 de zile. Dupa ce il downloadez imi zice ca nu mi-e bun Windowsu', bai cretini, de ce nu mi-ati zis de la inceput?
Da, pai nu sunt specialista...
12 January 2008
La plimbare
Azi am gasit niste desene incredibile (de care ma voi lasa inspirata) si niste "vechituri" incredibile!
Am mai gasit Casa din nori Meomi...
Jesus, Jesus! Doua stiluri complet diferite, din lumi diferite, dar imi plac amandoua!
11 January 2008
Maine zi normala de lucru
Nu stiu de ce trebuia sa-mi stric buna dispozitie amintindu-mi de serviciu. E bine sa-ti amintesti de el de 2 ori pe luna si nici atunci foarte linistit, pentru ca auzi in urechi vocile sefilor: "sa va para bine ca aveti servici(u)". De parca lor nu le-ar suna, ei au mostenit institutia din tata in fiu...
06 January 2008
Stiri proaspete
- Sarkozy si Carla Bruni au stabilit deja data casatoriei, probabil 9 februarie...Si ce daca?
- Primarul din Oklahoma City a pus tot orasul la dieta, el a stabilit obiectivul pentru 2008: o pierdere in greutate de 450 mii de kg.
- Napoli e din nou un oras sufocat de gunoaie...pentru ca nu se pot hotari unde sa puna groapa de gunoi...
Calaretul electric

Filmul are o tema foarte actuala, e foarte "green" si foarte "sa protejam animalele" si in plus este si despre foamea de scandal a televiziunii.
01 January 2008
Ella din Frell
31 December 2007
Ghinion in bucatarie

A propos de acest tip fantastic, am gasit AICI extrase din cartea lui KITCHEN CONFIDENTIAL.
Am vazut ieri un episod in care manca (juma' de) cap de oaie prajit cu rozmarin in stil sicilian. Oh, good, good! Pai si tata cand face ciorba de miel mananca, cap de miel. Deasemenea a mancat maduva fiarta din oase de vita. Si tata manca pe vremuri, cand la noi se manca vita (ca acum am devenit exclusiv mancatori de porc si pui). Face parte din cultura popoarelor primitive sau, cum a zis Tony, exista o bucatarie primara a popoarelor in care se folosesc capete, copite, picioare, momite, fudulii, intestine, etc. Tony, hai sa mananci o ciorba de burta in Romania! Sau niste racituri din copite de porc! Sau niste calbaj cu pasat facut de mama. (In episodul cu Irlanda au gatit vezici de miel umplute cu maruntaie si bucatarul spunea ca acidul uric ii da o savoare deosebita!Cah!) Cand a fost in Laponia a mancat numai ren gatit in fel si chip. Zicea ca-i pare rau ca n-a mancat si serbet de ren... Asta-i umorul care-mi place!
P.S. Nu-mi place la Anthony Bourdain ca bea prea mult alcool! Hai un sake', hai un motoroil suedez..., hai o vodca ruseasca...
P.P.S. Ma tot minunez cum a scapat de protestele vegetarienilor (uraste mancarea vegetariana) si de ale celor care protejeaza animalele ( nu de putine ori apar animale ucise, organe sangerande, etc) !
P.P.P.S. Nu inteleg cum poate fi atat de slab, cand mananca atat de mult! Sportiv nu pare a fi...
26 December 2007
25 December 2007
Secretul comunicarii
24 December 2007
Cum sa impachetezi cadourile
Eu le-am impachetat in ziare. Am cumparat o groaza de pungi pentru cadouri, dar cand am pus cadourile in ele, au inceput sa emane un miros toxic de vopsea, de tipar, cred. Asa incat am hotarat sa folosesc ceva inedit, ceva reciclabil. Ziarele din preajma sarbatorilor au foarte multe pagini de publicitate cu braduti, mosi, cadouri, frunze de iarna, etc, asa incat paginile folosite semanau cu hartie de impachetat adevarata. Au fost de mare efect!
23 December 2007
ChiX-mas Recepies
- Blatul super imbunatatit cu: unt, ciocolata dark 55%, coaja de portocala, vanilie bourbon, etc, a iesit prea subtire ca sa-l pot taia in 2 pentru a pune crema la mijloc, asa incat am fost nevoita sa fac celebra crema cu galbenusuri care, daca vrea ea, nu reuseste. (Bine, eu nu sunt colega mea care face cinci prajituri intr-o zi si care de mic copil face prajituri in flux continuu.) Din fericire crema a reusit... Dar... dar... glazura??? Glazura mai putin. Daca nu curge ceva, nu-i Craciun sau Paste!
- Blatul pentru rulada s-a intarit atat de mult ca nu l-am mai putut rula (am fost distrasa de coptul aluatului frantuzesc din care am facut haiose si saleuri), asa inacat l-am rupt in bucatele... OK, ce sa fac? Cu frollini, unt, nuca, alune, migdale, am hotarat sa fac un salam de biscuiti, dar nu e cine stie ce, pentru un eveniment deosebit. Voi face o figura proasta la serviciu, joi, cand toata lumea il va ocoli. Ce sa zic?! Am pus numai lucruri de calitate! De parca prajiturile lor cu creme din margarina ar fi mai bune!
- In sfarsit, nu puteam sa nu fac celebrele makronen, pe care le fac de vreo zece ani de fiecare Craciun sau Paste. Din albus batut spuma cu zahar, nuca, alune sau migdale, nuca de cocos, se fac mici gramajoare cu un mot din alune de padure. Acum imi dau seama ca aceste "makronen" nu sunt decat celebrele "macarons" pentru care au facut pasiune frantuzoaicele si le gasesti pe toate blogurile lor ca test suprem de talent in bucataria dulciurilor. Data viitoare incerc si eu. Diferenta e ca albusurile se bat cu sirop fierbinte (peste tot ti se spune sa masori temperatura siropului- sa aiba 110 grade), iar inainte de a le pune in cuptor se lasa 1 ora sa se glaseze...INCREDIBIL! Am gasit makronen-ele mele identice pe un blog, ca si alunele mele, identice!
- Cozonacul nu s-a copt bine tot din cauza mea: am tinut mortis sa-l pun intr-o tava noua care avea fundul mai sus (!)...
Data viitoare nu mai fac nici o prajitura! Jur!
21 December 2007
17 December 2007
Elodia din Dubai
Cine stie?
16 December 2007
15 December 2007
09 December 2007
05 December 2007
04 December 2007
03 December 2007
Operatiunea Panettone
Trebuie forta pentru framantat si rabdare pentru dospit!
- Nu se foloseste drojdia de bere, ci o drojdie naturala activa, obtinuta in casa.
- INGREDIENTE petru un panettone de 1 kg
Pentru prima framantare:
290 g faina
70 g zahar
160 g drojdie naturala activa (vezi mai sus)
3 galbenusuri
95 g apa
75 g unt moale
Pentru a doua framantare
145 g faina normala
25 g zahar
3 galbenusuri
45 g apa
12 g lapte praf
5 g sare
10 g miere
75 g unt moale
130 g stafide
60 g coaja de lamaie confiata
60 g coaja de portocale confiata
2-3 vanilii
1. Prima framantare ( se face SEARA ):
Faina, zaharul, drojdia si apa se pun intr-un vas si se incepe framantatul. Se pun galbenusurile unul cate unul si se framanta pana la absorbtie, dupa care se continua framantatul pana cand coca prinde nerv si se desprinde de vas. Se adauga apoi untul moale (nu topit) in trei patru reprize. Se continua framantatul inca cel putin 40-50 de minute, pana cand coca devine elastica.
Se lasa la dospit intr-un loc caldut 12-15 ore. Volumul se va triplica.
Intre timp se pun stafidele la hidratat si se lasa 12 ore.
2. A doua framantare ( in dimineata urmatoare):
Intr-un vas se amesteca bine laptele praf, zaharul, putina sare, mierea, apa calduta si galbenusurile. Aceasta compozitie se incorporeaza putin cate putin in aluatul framantat cu o seara inainte. Se framanta din nou pana cand se obtine din nou, un aluat plin de nerv!
Se adauga apoi untul moale in trei patru reprize, se framanta iar si iar, cam 50 de minute.
Se incorporeaza stafidele si coaja de lamaie si portocala, se framanta din nou!!!
Se lsa coca sa dospeasca vreo 20 de minute, dupa care cu mainile unse cu unt se ia coca si se pune in forma de hartie, care va fi pusa intr-o forma de copt (ati inteles?).
Se lasa la dospit intr-un loc cald( aprox.30 grade) si umed pana cand coca ajunge la marginile tavii.
Intre timp se incalzeste cuptorul la 200 grade.
Se mai lasa la dospit inca o ora.
Se introduce apoi la cuptor. Dupa 6-7 minute se reduce temperatura cuptorului cu 15-20 de grade si se mai coace aprox. 40 de minute.
Dupa ce se scoate din cuptor se suspenda cu capul in jos ca sa se raceasca (faza asta n-am prea inteles-o...)

24.12.2007. Dupa zile si zile de framantari (psihice), am decis sa fac un panettone, dar numai...desenat...
Oricum voi manca unul de cumparat.
Uite aici niste profesionisti. Acum am inteles cum stau panetonii suspendati cu capul in jos!
Mai multe secrete si AICI>
01 December 2007
Cel mai simplu chec!

Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, aromele si putin praf de copt. Cate putin din fiecare compozitie se lasa deoparte pentru amestecul cu cacao si Ness.
Restul (albusurile si galbenusurile prelucrate) se amesteca usor, se dauga faina, cate o lingura pe rand, se pune rahatul. Compozitia se pune in forma(e). Deasupra se toarna amestecul colorat cu cacao in care se pune si Ness-ul nediluat. Se "marmoreaza" usor. Se coace 45 de minute.
20 November 2007
BACLAVA!!!!

Am gasit aici o reteta.
In cele din urma am reusit sa o si fac, pentru prima si poate ultima oara. Bineinteles am fost creativa si de data asta.
Pozitiv:
- pe langa nuci, am pus si doua pungulite de migdale (intentionam sa pun si nuca de cocos daca nu mi-ar fi ajuns nucile si migdalele)
- am pus zahar si in umplutura pentru ca nu am avut incredere ca siropul va patrunde peste tot
- am pus multa, multa scortisoara
- focul trebuie sa fie mai mic, sa nu se arda foile de jos
- siropul sa fie in cantitate mai mare (am pus doar 1 cana de apa, ar trebui 2)
11 November 2007
Cand se ia curentul
Am reusit sa citesc destul de mult din ultima carte a lui Coelho, "Vrajitoarea din Portobello", pe care am inceput-o cu mari rezerve pentru ca initial am avut senzatia de "deja vu" : autorul ia o tema si tese in jurul ei o poveste plina de "invataminte". Geniul scriitorului se manifesta insa in clipa in care iti ofera ceva profund si original, cand manierismul se transforma in adevar revelat prin initiere. Uneori, Coelho reuseste sa-ti dea senzatia ca iti spune ceva nou, desi se bazeaza mult pe documentare.
Personajul principal apartine comunitatii aflata in aceste zile in atentia Europei. Foarte interesante gene au acesti tigani! Pe de o parte par a reprezenta raul, prefacatoria, hotia, iar pe de alta parte au procentul cel mai mare de initiati in practici oculte. Ciudata combinatie!
10 November 2007
07 November 2007
03 November 2007
McLeod's Daughters


Revenire: Din pacate din ultimele serii au disparut toate surorile McLeod, care moarta, care sub "protectia martorilor"...
Aveti aici TOTUL despre serial: serii, episoade, multe fotografii!
02 November 2007
26 October 2007
Amintiri cu parfum

Tot legat de miros, imi amintesc cat de mult imi placea mirosul lacului de unghii, care parca era parfumat, nu avea mirosul intepator de dizolvant din zilele noastre. Intotdeauna cand mergeam in casa unei colege de scoala, ma furisam in baie, unde mama ei isi tinea sticlutele cu oja, si imi dadeam, imi manjeam ( caci operatiunea era facuta in cea mai mare viteza) unghiile cu sidef roz. Eram innebunita dupa mirosul acela de acetona parfumata, imi miroseam incontinuu unghiile. Sa fi fost o amintire din alta viata, cand poate eram pictor si foloseam dizolvanti pentru culori...hehehe...?
22 October 2007
Bahlsen si Valea Nustiucui
Poti vedea AICI reportajul.
21 October 2007
Hir bun, ţarcă!

Pe la noi se obisnuieste ca atunci cand vezi o ţarcă, adica o cotofana, adica o pica-pica, sa zici: "Hir bun, ţarcă!" M-am intrebat de unde vine acest "hir", m-am gandit ca din engleza, de la "to hear", de fapt vine din maghiara si inseamna veste. Au ramas multe urme dupa ocupatia austro-ungara din Ardeal.
Azi am vazut o ţarcă...sper sa-mi aduca o veste buna! Sau poate musafiri. Inseamna si musafiri daca ea vine pe casa ta si bate din plisc.
20 October 2007
Fetele Gilmore
Singurul lucru de care nu m-am plictisit e muzica din final, care are un ritm sacadat si seamana cu o melodie populara romaneasca, fost generic la o emisiune nu-mi amintesc care...poate vechea "Floarea din gradina".
09.12.2007. Na, ca s-a terminat! Parca imi pare rau! Cand s-a difuzat prima serie pe Acasa, acum vreo 4-5 ani, nimeni nu l-a remarcat in Romania. Era programat la o ora imposibila, 12-13, si chiar mai tarziu cand era un succes in USA, la noi era strecurat printre telenovele, cu schimbari de ora neanuntate de prostii de la Acasa!
Mie mi-a placut de la inceput, ma distra si ma relaxa in acelasi timp. Faina atmosfera!
Pe Rory am luat-o model la Cinderella. Poza lui Sookie am pus-o pe un site de chat si un tip mi-a zis ca sunt draguta!
Piure' dulce de dovleac

Se coc in cuptor sau se fierb feliile de dovleac, se mixeaza sau se sfarama cu furculita, se adauga zahar pudra dupa gust, smantana sau frisca, nuci macinate, muult, muult rom!
Se orneaza cu amaretti sau cu frisca.
Daca va place piureul de castane o sa va placa si piureul de dovleac. Seamana...
19 October 2007
Aglio, olio e peperoncino
In putin ulei de masline se caleste un ardei iute si un catel sau mai multi de usturoi. Pastele fierte se arunca peste acest amestec si... gata mancarea.

Click pe IMG
18 October 2007
14 October 2007
Pasta polimerica (argila polimerica sau polymer clay)

- Livia, pasta de sare, ca pasta de sare, dar sa vezi din pasta polimerica ce minuni se pot face!
- Polyblog
- Step by Step
- ClayCave
- Fabrica de PC Fimo
08 October 2007
06 October 2007
Compot

Cine nu stie sa faca compot? Si de ce ar trebui sa faci compot cand poti sa mananci fructele crude? Pai, pentru ca esti racit si ai nevoie de o bautura fierbinte. Te-ai saturat de ceai cu lamaie.
Un amestec de mere, pere, prune, gutui ar fi excelent. Pe langa zahar si o felie de lamaie, daca mai pui si mirodenii din pliculetul acela pentru vin fiert, care contine: bucatele de coaja de portocala, cuisoare, scortisoara, stelute de anason, ghimbir si cardamom, rezultatul este miraculos.